Sisustussuunnittelu Hanna Rantanen
Sisustussuunnittelija tietää kaapin paikan

Kokonaisvaltaista tila- ja sisustussuunnittelua

Sisustussuunnitelman toteutustapa ja laajuus sovitaan asiakkaan toiveiden ja kohteen tarpeiden mukaan. Suunnittelu voi sisältää mm:

  • Pintamateriaali- ja värisuunnitelmat
  • Tekstiilisuunnitelmat
  • Valaistussuunnitelmat
  • Kalustesuunnitelmat
  • Kalusteiden suunnittelu esimerkiksi puusepällä teettämistä varten

Suunnitelmien visuaaliset mallinnukset mm. pohjakuvat 2D, 3D-kuvat, seinäprojektiot, materiaalinäytteet, tapetti- ja värimallit, kaluste-esitteet jne. auttavat havainnollistamaan suunnitelman.

Pohja- ja tilaratkaisujen suunnittelu, kommentointi ja muutosehdotukset

Hyvin suunnitellut tilaratkaisut ovat sujuvan ja viihtyisän asumisen perusta. Uudiskohteissa kannattaa sisustussuunnittelija ottaa mukaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Tällöin on mahdollisuus reagoida seinien, vesi- ja viemärivetojen, valaisimien, takan yms. paikkoihin... unohtamatta ikkunoiden ja ovien sijoittelua ja kokoja. Näiden kanssa tulee monelle ensirakentajalle ikäviä yllätyksiä siinä vaiheessa, kun seinät ovat jo pystyssä ja muutokset kalliita tai mahdottomia.  

  • Pohja-  ja tilaratkaisujen suunnittelu remontin suunnitteluvaiheessa
  • Pohja- ja tilaratkaisujen kommentointi ja muutosehdotukset esim. valmistalojen peruspohjaratkaisuihin
  • Toimistojen yms. työskentelytilojen huonejakojen ja tilaratkaisujen suunnittelu
  • Tilasuunnitelma havainnollistetaan tarvittavilla kohteen mallinnuksilla esim. 2D-pohjakuvilla, 3D-kuvilla, seinäprojektiokuvilla

Aina ei tarvita varsinaista sisustussuunnitelmaa, vaan avuksi voi riittää ns. konsultaatioapu 

Konsultointi tapahtuu paikan päällä asiakkaan kohteessa. Tuolloin käymme yhdessä läpi, millaisia toiminnallisia tai visuaalisia ongelmakohtia siellä on ja mitä niiden korjaamiseksi voisi tehdä. Konsultoinnissa apua saa esim. huone- ja tilajärjestelyihin, huonekalujen sijoitteluun ja hankkimiseen, väri-ja materiaalivalintoihin, valaistuksen korjaamiseen yms. Neuvot ovat pääasiassa suullisia, joitakin selventäviä luonnoksia voidaan piirtää. Konsultaatio kestää noin 2 tuntia.

Joskus asiakas tilaa ensin yleisemmän konsultoinnin, ja sen jälkeen jatketaan jonkin tilan osalta tarkempaan sisustussuunnitteluun.

Sisustussuunnittelu ja tilasuunnittelu alueella Tampere ja Pirkanmaa.