Etusivu
Palvelut
Kohde-esittelyt
Tiedustelut ja yhteydenottopyynnöt
Sisustussuunnittelu Hanna Rantanen www.tilasuunnitelma.fi
Kohde: Cafe Linkosuo Kauppahalli
Uudiskohde: Loma-asunto
Kohde: Omakotitalo
Kohde: Toimisto Eliel Saarisen henkeen
Kohde: Paritalo
Kohde: Pikante-ravintolat (TAYS) ravintolatiloja
Kohde: Pikante-ravintolat (TAYS) kokoustiloja
Kohde: Omakotitalo
Kohde: Kakkosasunto
Kohde: Kerrostalohuoneisto
Kohde: Omakotitalo
Kohde: Maalaiskartano
Kohde: Vanha omakotitalo
Kohde: Kerrostalohuoneisto
Kohde: Olohuone
Kohde: Kellariasunto Kööpenhaminassa
Kohde: Parveke
Kohde-esittelyt
Kohde: Cafe Linkosuo Kauppahalli Kohde: Tampereen Kauppahallin vanhin kahvila, Cafe Linkosuo sai kokea muodonmuutoksen. Vanhat tilat olivat epäkäytännölliset ja kuluneet. Remontissa uudistettiin sekä keittiön, palvelupuolen että asiakastilojen toiminnallisuus ja ulkoasu. Halli itsessään on vaativa ympäristö monine rajoituksineen, mutta nyt kahvilaan saatiin lisää avaruutta, raikkautta, omaa rauhaa (mm. rajaamalla tilaa osittain ruudukkoikkunoin ja verkkokatolla) sekä paljon viihtyisiä asiakaspaikkoja, joissa nauttia lounasta tai herkutella kahvikupin äärellä. Tyyli säilytettiin vanhaan halliin sopivana, vähän teollisuushenkisenä, mutta tässä ajassa raikkaasti erottuvana. Erilaiset tuolivaihtoehdot ja uusittu valaistus korostavat kunnostettujen, hallin alkuperäisten marmoripöytien luomaa tunnelmaa!

KOHTEIDEN ESITELYKUVAT  AUKEVAT KLIKKAAMALLA ALLEVIIVATTUA KOHTEEN NIMEÄ, ITSE KUVAT SAAT NÄKYVIIN SUUREMPINA KLIKKAAMALLA NIITÄ
Uudiskohde: Loma-asunto Uudiskohde: 153-neliöinen lämpöhirsirunkoinen loma-asunto, jonka sisäverhouksessa on käytetty perinteisen hirsipaneelin sijasta Effexpaneelia,kalkkilaastipintoja ja maalipintoja. Lopputuloksesta haluttiin moderni, ajaton ja laadukas. Suunnittelutyö käsitti tilaratkaisujen suunnittelun, sisustus- ja valaistussuunnittelun, kiintokalusteiden ja puusepällä teetettyjen kalusteiden suunnittelun yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Kohde: Omakotitalo Kohde: Lapsiperheen okt kaipasi pintaremonttia yleisilmeen saattamiseksi tähän päivään. Suurimpia ongelmia olivat huono valaistus, "kasojen kertyminen" eri puolille varsinkin keittiössä, eikä sisustus oikein korostanut upean talon puitteita. Asukkaat tekivät mahdollisimman paljon itse. Keittiö uusittiin kokonaan, sen toimintojen paikkoja mietittiin perheen arkeen paremmin sopiviksi ja siitä tehtiin kaunis jatke ruokatilalle. Katot maalattiin täysin valkoisiksi, mikä lisäsi huomattavasti valon tuntua ja ryhdittää muita pintoja, samoin kuin uudet leveät kauniit listoitukset, jotka korostuvat kauniisti tummemmista seinäpinnoista. Uuteen ilmeeseen istuvat aikaisemmin varastossa olleet arvotaulutkin upeasti!  Ak parkettilattia hiottiin, eteiseen ja keittiöön laitettiin kestävä ja helppohoitoinen Vinylcomfort-lattia.Ak WC koki täysremontin myös. Olohuoneen ja kirjasto-/työhuoneen kalustusta selkeytettiin ja sinne verhoiltiin mm. kaksi kaunista vanhaa tuolia, joiden kangas toistuu kirjaston ikkunoissa. Uudet sohvat antavat tilaa useammallekin istujalle ja samalla niiden sijoittelu yhdessä uuden, suuren maton kanssa saa olohuoneen näyttämään paljon entistä suuremmalta.
Yläkerrassa aulan seinät saivat uuden sävyn ja uudet, pitkät sivuverhot, vanhat laskoskaihtimet löysivät sopivan paikan khh. Poikien huoneisiin laitettiin heidän itsensä valitsemat valokuvatapetit, joilla pienehköihin huoneisiin saatiin lisää avaruuden ja tilan tuntua.
Kellarikerroksen varstohuoneesta tehtiin rento elokuvien katselupaikka. Sen seinissä on maalin lisäksi mustaa, hopeanhohotoista nestemäistä kangastapettia, joka parantaa tilan akustiikkaa. TV:n takana sen avulla saatiin myös sähkökaapin ovi huomaamattomasti piiloon. Yhden, kokonaan verhoillun seinän takana on piilossa ovi toiseen varastohuoneeseen. Täälläkin lattiana on vinyylilankkuparketti.

Kohde: Toimisto Eliel Saarisen henkeen Kohde: Tähän Eliel Saarisen suunnittelemaan jugend-huoneistoon tehtiin edustus- ja toimistotilat sen alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Koska yrityksen asiakaskunta on pääosin miesvaltaista, tilojen ilmekin sai olla aika maskuliininen. Suuressa neuvotteluhuoneessa säilytettiin upeat tummat katto- ja seinäpaneelit alkuperäisinä, muut seinäpinnat huoneistossa maalattiin ja valaistusta uusittiin tyyliin sopivammaksi. Kalusteissa huomio kiinnittyy varsinkin Eliel Saarisen suunnittelemaan ruokaryhmään, joka toimii myös neuvottelupöytänä, samoin eteisaulan upeisiin Hannes-tuoleihin ja -pöytään, jotka myös Saarisen käsialaa. Kaikki kalusteet tyyliä tukemaan löytyivät Booknäsilta.
Kohde: Paritalo Kohde: Paritalo kaipasi päivittämistä. Suurin ongelma oli keittiö, joka oli erotettu olohuoneesta väliseinällä. Keittiön puolelle ei kuitenkaan mantunut kunnon ruokapöytää, vaan se oli pakko sijoittaa olohuoneen puolelle. Toinen puoli keittiöstä jäi tavallaan hukkatilaksi. Väliseinä poistettiin, keittiö uusittiin kokonaan, valaistuksella oli tärkeä rooli uudistamisessa. Nyt perhe sai suuren ruokapöydän ja valoisan jatkumon olohuoneeseen. 
Olohuoneessa uusittiin pinnat, seinissä on maalattava tapetti, parketti vaihdettiin, katot maalattiin valkoisiksi joka huoneessa. Myös verhotangot ja verhot uusittiin.
Takka-kirjastohuoneessa maalattiin katon lisäksi seinät, kirjahylly uusittiin ja takan päälle asennettiin epäsuora valaistus.
Yläkerran ahtaasta aulatilasta tehtiin viihtyisä "pelikatsomo", jossa edelleen myös työpiste ja matalan katon alla vielä seinän leveydeltä säilytystilaa.



Kohde: Pikante-ravintolat (TAYS) ravintolatiloja Kohde: Ravintola Finn-Med sai kasvojen kohotuksen, kun seiniä ja koko tilaa hallinneet suuret,levottomat seinämaalaukset poistettiin ja seinät saivat uuden raikkaan maalipinnan. Tilaa ryhdittävät tummemmaksi maalatut pylväät ja seinille sijoitetut Konto-akustiikkataulut, joiden kuvat ovat Hauki-designin käsialaa. Taulut toimivat paitsi katseen vangitsijoina, myös suuren tilan akustiikkaa parantavina elementteinä. Koska ravintolatila kokonaisuudessaan odottaa jossain vaiheessa remonttia, tehtiin muutos mahdollisimman pienellä budjetilla saaden silti suuri muutos tilan ilmeeseen.
Kohde: Pikante-ravintolat (TAYS) kokoustiloja Kohde: TAYS/ Pikante-ravintoloiden kokoustiloja, tässä kuvia Tiimi-, Näsijärvi- ja Pyhäjärvikabineteista. Kaksi viimeksi mainittua on tehty jakamalla vanha ATK-luentosali kahdeksi erilliseksi kokoustilaksi. Kaikissa on haluttu jatkaa Tampere-linjaa, panostaa sekä viihtyisään, moderniin ulkoasuun että hyvään toimivuuteen. 
Kohde: Omakotitalo Kohde: Omakotitalon olohuoneen, ruokailutilan, eteisen sekä wc:n ilme kaipasi päivitystä. Asukkaat toivoivat ruokailutilan ja keittiön väliin tilanjakajaa, jolla näkymä keittiöön saadaan tarvittaessa suljettua. Vanhat sohvat ja piano haluttiin säilyttää, mutta ruokapöytä tuoleineen, säilytyskalusteet sekä tekstiilit ja pintamateriaalit uusittiin. Eteisessä säilytystilat muutettiin paremmin perheen tarpeita palvelemaan. Valaistukseen kiinnitettiin erityisesti huomioita. Remontin toteuksesta vastasivat Teiskon Raksa Oy:n pojat Ville ja Tommi.
Kohde: Kakkosasunto Kohde: Perheen kakkosasunto "maalla", aikuiset lapset. Olohuone ja kaksi vierasmakuuhuonetta remontoitiin toiveiden mukaiseen maalaisromanttiseen tyyliin. Huonakalut ovat pääosin jo asunnossa olleita. Olohuoneessa  sohvaryhmä verhoiltiin uudelleen ja kirjahylly sijoiteltiin kahdessa osassa huoneen toiseen päätyyn. Siellä olleet nojatuolit korvattiin yhdellä uudella mukavalla lukutuolilla raheineen. Huonekalujen uudelleesijoittelulla olohuoneeseen saatiin muutenkin lisää tilan tuntua.
Toisen vierashuoneen sänkyyn tehtiin pääty jossa laskutilaa silmälaseille ja kännyköille, koska yöpöydille ei ollut kunnolla tilaa. Kauniit vanhat seinävalaisimet toimivat lukuvaloina.
Kohde: Kerrostalohuoneisto Kohde: Vanhan kerrostalokaksion ongelmana oli toimimaton ja pimeä keittiö. Asunnossa oli myös paljon hukkaneliöitä sokkeloisten väliseinien takia. Asunnossa uusittiin kaikki pinnat, keittiön ja makuuhuoneen seinää siirrettiin, jotta makuuhuoneeseen saatiin tilaa vaatesäilytykselle ja uuteen väliseinään puhkaistiin ikkuna. Myös olohuone-keittiö-eteinen akselilla olleet turhat väliseinät poistettiin, jolloin tilasta saatiin avara ja valoisa. Raikas väritys antaa ryhtiä ja energiaa nuoren parin kotiin.
Kohde: Omakotitalo Kohde Lasten muutettua kotoa pois tuli 80-luvulla rakennettuun omakotitaloon mahdollisuus tehdä yhdestä makuuhuoneesta ruokailutila. Samassa remontissa uusittiin myös keittiö, olohuone, eteinen sekä kodinhoito-ja pesutilat.




Kohde: Maalaiskartano Kohde: Vanhan maalaiskartanon salit kokivat täysremontin. Muovimattojen alla olleet vanhat lattialankut olivat niin huonossa kunnossa, että ne uusittiin kokonaan ja lakattiin tummiksi. Aiemmin haltex-pinnoitettu katto korvattiin panelikatolla, joka maalattiin valkoiseksi. Koska uusituille seinäpinnoille ei löytynyt sopivaa tapettia, päätettiin seinät maalata. Malli seinien koristekuvioon kopioitiin purkuvaiheessa löytyneestä vanhasta käsinmaalatusta tapetista. Uudet verhot suunniteltiin vanhoihin huonekaluihin sopiviksi.
Kohde: Vanha omakotitalo Kohde: Vuonna 1928 rakennetun hirsirunkoisen omakotitalon sisätilat remontoitiin. Seinät tapetoitiin, katot maalattiin ja uusilla näyttävillä listoilla saatiin korostettua vanhan ajan tunnelmaa. Yläkerrassa tehtiin joitakin rakenteellisiakin muutoksia, joilla saatiin lisää säilytystilaa ja toimivuutta makuuhuoneisiin.
Kohde: Kerrostalohuoneisto Kohde: Kerrostaloasunto, johon tehtiin pesutiloja lukuun ottamatta täydellinen remontti ennen asukkaiden muuttoa. Muutoksessa pyrittiin käyttämään mahdollisimman paljon jo olemassa olevia huonekaluja joista osaa vain tuunattiin mm. maalaamalla. Matkoilta tuodut etniset taulut ja koriste-esineet olivat yhtenä suunnittelun lähtökohtana. Samoin lukuisille kirjoille piti löytää toimiva ratkaisu. Koska pariskunnan lapset ovat jo muuttaneet kotoa, ei varsinaisia lasten omia huoneita enää tarvittu, vaan tarpeeksi yöpymispaikkoja lasten kyläillessä kotona. Leipominen, säilöminen ja ruoanlaitto ovat asukkaille mieluista puuhaa, joten varsinkin keittiöön haluttiin satsata.
Kohde: Olohuone Kohde: Suuri olohuone kaipasi muutosta ja ajanmukaistamista. Tapetit ja osa kalusteista olivat selkeästi 90-luvun tyyliä ja epämukavat, jolloin koko huone jäi vähälle käytölle. Myös avotakka haluttiin muuttaa varaavaksi. Huoneessa olleet taulut, kattokruunu ja vanhat tyylihuonekalut olivat pohjana uuden ilmeen suunnittelulle.
Kohde: Kellariasunto Kööpenhaminassa Kohde: Kööpenhaminassa sijaitseva vuokrakellarikaksio. Ankeasta kellarihuoneistosta piti saada nopeasti ja edullisesti viihtyisämpi koti opiskelijalle. Aikaa koko hommaan oli kaksi vuorokautta. Vuokranantajan luvalla maalattiin huoneiden seinät, katot sekä keittiön kulahtaneet mäntykaapistot. Huonekaluja saatiin osittain käytettynä, osa hankittiin läheisestä Ikeasta. Valaisimia lisättiin tuomaan lämpöä ja kodikkuutta matalaan ja pimeään tilaan, samoin tekstiilejä. Lattioiden ym. perusteellinen pesu vaikutti olennaiselta osalta viihtyvyyteen. Vuokranantajakin oli lopputulokseen niin tyytyväinen, että maksoi osan kustannuksista. Kuvien ottamisen jälkeen asukas vielä asensi mm. jalkalistoja yms. mitä ei ehditty saada valmiiksi ajoissa.
Kohde: Parveke Kohde: Parvekkeelle tarvittiin käytännöllisemmän kokoisia kalusteita, kuumuudelta suojaavia verhoja sekä yleisilmeen kohotusta.
0 items total
EtusivuPalvelutKohde-esittelytTiedustelut ja yhteydenottopyynnöt